fbpx

Romige frambozenmousse

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw V. van der Heijden te Zeewolde (deelname Betuwe-arrangement Zomer 2007)
  • 4 gelatineblaadjes
  • 100 ml melk
  • 60 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 2 eidooiers
  • 300 g frambozen
  • 150 ml slagroom
  • 2 eetlepels frambozenjam
bereiding
De gelatine oplossen volgens de beschrijving. De melk, suiker en eidooiers in een pan mengen en aan de kook brengen zodat er een dikke pudding ontstaat. Deze pudding goed laten afkoelen. De frambozen schoonmaken en door een zeef drukken. De slagroom stijf kloppen en hier de helft van de frambozenpuree door roeren. De gelatine oplossen in de pudding en hier het frambozen-slagroommengsel doorheen roeren. Dit mengsel over schaaltjes verdelen en een paar uur laten opstijven in de koelkast. De rest van de frambozenpuree met de jam opwarmen in een pan. Deze saus over de schaaltjes mousse verdelen.

Frambozenjam kun je ook zelf maken. Zie hiervoor het recept frambozenjam.


Top