Rode vruchtenclafoutis met pijnboompitten

benodigdheden
bereiding
Zet de oven vast aan op 180ºC. Schep in een schaal de vruchten, sinaasappelschil, munt en basterdsuiker door elkaar. Vet een ronde lage ovenschaal in met roomboter. Zeef de rijstebloem en het bakmeel boven een kom. Roer er de kristalsuiker door. Klop de eieren los met de crème fraîche en meng dit mengsel door de meelmassa. Schep eerst de vruchten (met nat) in de ovenschaal en schep het beslag erover. Strooi er dan de pijnboompitten over en bak de clafoutis 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Neem de vorm uit de oven en zet hem 10 minuten op het aanrecht. Strooi er wat poedersuiker over en serveer hem lekker warm. Een clafoutis komt van oorsprong uit Frankrijk. Het is geen echte taart en lijkt eigenlijk nog het meest op een veredelde pannenkoek.Gebruik geen springvorm, want daar "lekt" het beslag uit.


Top