Rode pepergelei

benodigdheden
bereiding
De paprika’s schoonmaken, pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. Vier pepers wassen, pitjes verwijderen en in vieren snijden. In een pan het appelsap met de paprika en gesneden peper aan de kook brengen en circa 10 minuten zachtjes laten trekken. Intussen de andere pepers wassen, halveren en de pitjes verwijderen. De halve pepers in flinterdunne reepjes snijden. Het appel-paprikavocht boven een andere pan zeven. De geleisuiker speciaal en de reepjes peper erdoor roeren. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de gelei met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen,direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten. De potjes regelmatig omdraaien zolang de gelei nog heet is, zodat de pepertjes goed verdeeld blijven in de gelei.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Deze gelei is verrukkelijk en heel apart bij allerlei soorten gegrilleerd vlees of vlees van de barbeque.

Top