Rode bessen taart

benodigdheden
  • 200 g witte bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 g boter
  • 2 eierdooiers
  • 1 ½ tl geraspte citroenschil
  • rode bessen vulling
  • eiwit van 2 eieren
  • 100 g Van Gilse Ruwe Rietsuiker
  • 2 tl maïzena
bereiding
Voor het deeg In een middelgrote kom bloem en bakpoeder met een zeef mengen. Boter, suiker, eierdooiers en citroenrasp toevoegen tot zich een deeg vormt. Op een koele plek 30 minuten laten rusten. De oven voorverwarmen op 170°C. Het deeg uitrollen en in een springvorm leggen. 25 minuten in de oven bakken tot de taart goudgeel is. Voor de rode bessenvulling In een middelgrote kom het eiwit stijf kloppen. Geleidelijk suiker en maïzena toevoegen en 5 minuten kloppen. De rode bessen toevoegen en in de bakvorm over het deels gebakken deeg verspreiden. 10 minuten in de oven afbakken en vervolgens laten afkoelen. Daarna garneren met bessen en eventueel bestrooien met poedersuiker.

Top