Rijstevlaai rabarber-sinaasappelcompote

benodigdheden
  • 50 g snelkookrijst
  • ½ l melk
  • zout naar smaak
  • 125 g Van Gilse Witte Basterdsuiker
  • 250 g wit broodmix
  • 50 g boter
  • 10 g custardpoeder
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 2 eieren
  • rabarber-sinaasappelcompote
bereiding
Bereidingstijd
± 90 minuten.

In een pan de rijst met melk en zout in circa 25 minuten tot een dikke pap koken. Intussen in een kom broodmix vermengen met boter en 25 gram basterdsuiker. Hiervan deeg maken en het laten rijzen volgens de gebruiksaanwijzing. In een zeef boven een kom de rabarber-sinaasappelcompote laten uitlekken. In een kommetje de custardpoeder met 2 eetlepels vocht van de compote tot een glad papje roeren en samen met 50 gram basterdsuiker door de warme, gare rijst roeren. De massa zachtjes verwarmen en blijven roeren tot een dikgebonden pap. Laten afkoelen. Een vlaaivorm of lage taartvorm met een doorsnede van circa 26 cm invetten. Het werkvlak bestuiven met bloem en hierop het deeg uitrollen tot een dunne, ronde lap van ongeveer 3 cm groter dan de vorm. Hiermee de vorm bekleden. De uitstekende randjes deeg wegsnijden. De bodem bestrooien met paneermeel. Eén ei splitsen, de dooier door de rijstepap roeren en vervolgens de rabarber-sinaasappelcompote door de rijstepap roeren. In een kom het eiwit met 25 gram basterdsuiker stijf kloppen en door de vulling scheppen. Dit mengsel over de vlaaibodem verdelen. In een andere kom 1 ei met 25 gram basterdsuiker heel schuimig kloppen en over de rijstepap in de vlaaibodem uitstrijken. De oven voorverwarmen op 200°C. In het midden van de oven de vlaai in circa 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen.

Bewaarvoorschrift
Koelkast.

Opmerking
In geval van heteluchtoven, de temperatuur met 10 à 20°C verlagen.

Rabarber-sinaasappelcompote kun je ook zelf maken. Zie hiervoor het recept rabarber-sinaasappelcompote.

Top