Rijstepap

benodigdheden
bereiding
Neem een ruime pan, doe hier het water in en breng het op een middelhoog vuur aan de kook. Voeg de rijst toe wanneer het water begint te koken. Kook de rijst tot het bijna droogkookt, er bijna geen water meer in de pan staat en de rijst is uitgezet. Voeg nu de melk toe. Breng het geheel weer aan de kook en roer het af en toe door. Wanneer de rijstkorrels zichtbaar zijn bij het roeren, kan de poeder- en vanillesuiker worden toegevoegd. Blijf goed doorroeren totdat het geheel wat meer begint te binden. De sütlaç is het lekkerst wanneer het niet meer zo vloeibaar is, maar ook niet te dik. Wanneer het de juiste dikte heeft, verdeel de rijstepap over 5 of 6 kommetjes en laat het afkoelen (ongeveer 20 minuten). Wanneer de rijstepap is afgekoeld, plaats de kommen in de koelkast. Serveer de sütlaç koud.

Het recept is niet moeilijk, maar het kost wel tijd. Het is van belang goed op te letten tijdens de bereiding zodat de rijst niet aanbrand.


Top