benodigdheden
- Ingrediënten:
- 600 gram Van Gilse Fijne kristalsuiker
- 375 gram tarwebloem
- 250 ml karnemelk
- snufje zout
- 6 eieren
- 30 ml rode kleurstof voor voedingsmiddelen
- 15 gram cacaopoeder
- 250 gram roomboter/margarine
- 1 tl vanille-extract
- 17 ml azijn
- 1 tl baksoda
Ingrediënten glazuur:
- 400 gram roomkaas
- 250 gram boter (kamertemperatuur)
- 350 gram witte chocolade
bereiding
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Benodigdheden: 3 ronde bakvormen Ø 20 cm
Bereiding:
De oven voorverwarmen op 170° C.
De taartvormen invetten en bestuif ze met bloem.
Klop in een beslagkom 250 gram boter samen met de suiker door elkaar.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop deze goed door het beslag.
Strooi de cacao in het beslag en meng daarna de rode kleurstof erdoor heen
Afwisselend de karnemelk en tarwebloem toevoegen en klop het beslag goed door
voeg het vanille extract en het zout toe.
Meng de baksoda met de azijn in een apart schaaltje en roer het voorzichtig met een spatel door het beslag.
Verdeel het mengsel over de bakvormen en bak de taart 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Na baktijd de taart laten afkoelen voordat je gaat beginnen met glaceren.
Afwerking:
smelt de witte chocolade en laat deze afkoelen totdat de chocolade lauw is
roomkaas luchtig opkloppen
voeg de gesmolten chocolade geleidelijk toe samen met de zachte boter aan de opgeklopte roomkaas en klop dit verder tot een romig mengsel
smeer een laag chocolademengsel op de bovenkant van de taarten en leg de taarten op elkaar
Glaceer de taarten rondom af
Eet smakelijk!