Red Velvet taart

benodigdheden
  • Ingrediënten:

  • 600 gram Van Gilse Fijne kristalsuiker
  • 375 gram tarwebloem
  • 250 ml karnemelk
  • snufje zout
  • 6 eieren
  • 30 ml rode kleurstof voor voedingsmiddelen
  • 15 gram cacaopoeder
  • 250 gram roomboter/margarine
  • 1 tl vanille-extract
  • 17 ml azijn
  • 1 tl baksoda
    Ingrediënten glazuur:
  • 400 gram roomkaas
  • 250 gram boter (kamertemperatuur)
  • 350 gram witte chocolade
bereiding
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Benodigdheden: 3 ronde bakvormen Ø 20 cm

Bereiding:
  • De oven voorverwarmen op 170° C.
  • De taartvormen invetten en bestuif ze met bloem.
  • Klop in een beslagkom 250 gram boter samen met de suiker door elkaar.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop deze goed door het beslag.
  • Strooi de cacao in het beslag en meng daarna de rode kleurstof erdoor heen
  • Afwisselend de karnemelk en tarwebloem toevoegen en klop het beslag goed door
  • voeg het vanille extract en het zout toe.
  • Meng de baksoda met de azijn in een apart schaaltje en roer het voorzichtig met een spatel door het beslag.
  • Verdeel het mengsel over de bakvormen en bak de taart 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Na baktijd de taart laten afkoelen voordat je gaat beginnen met glaceren.
    Afwerking:
  • smelt de witte chocolade en laat deze afkoelen totdat de chocolade lauw is
  • roomkaas luchtig opkloppen
  • voeg de gesmolten chocolade geleidelijk toe samen met de zachte boter aan de opgeklopte roomkaas en klop dit verder tot een romig mengsel
  • smeer een laag chocolademengsel op de bovenkant van de taarten en leg de taarten op elkaar
  • Glaceer de taarten rondom af
  • Eet smakelijk!

  • Top