fbpx

Rabarberijs met karnemelk

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw M. Slootweg te IJsselstein (deelname Sneukelarrangement zomer 2009)
  • 750 g rabarber
  • 500 g Van Gilse Geleisuiker
  • 2 vanillestokjes
  • 250 ml karnemelk
  • 250 ml slagroom
bereiding
Maak de rabarber schoon, snijd hem in kleine stukjes. Schraap met een scherp mes het merg uit de vanillestokjes. Breng de rabarberstukjes met citroensap, vanillemerg en geleisuiker aan de kook. Kook alles 6 minuten flink borrelend door en laat de jam dan tot lauw afkoelen. Roer er de karnemelk door. Klop de slagroom stijf en spatel deze door het rabarber-karnemelkmengsel. Schep alles in een ijsmachine en draai er ijs van. Indien u geen ijsmachine heeft, schept u alles in een ronde bak en zet deze onafgedekt in de vriezer. Schep de ijsmassa daarna elk half uur goed door elkaar met een vork.


Top