fbpx

Rabarber-aardbeienjam met gember 1

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw G. Aalbers te Veenendaal (deelname Sneukelarrangement Zomer 2008)
  • 500 g schoongemaakte rabarber
  • 3 cm verse gember
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 500 g aardbeien
  • 500 g Van Gilse Geleisuiker Speciaal
bereiding
Snijd de rabarber in stukjes van ± 3 cm. Schil de gember en hak deze heel fijn. Doe rabarber en gember in een grote pan met het sinaasappelsap. Breng het mengsel aan de kook en laat het 4 minuten koken. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in vieren. Voeg de aardbeien en geleisuiker bij de rabarber. Het mengsel weer aan de kook brengen en al roerend 3 minuten goed laten koken. De hete jam in schoongemaakte potten gieten, potten sluiten en op hun kop zetten.


Top