Pruimenjam met rumrozijnen

benodigdheden
bereiding
Voorbereiding
± 5 minuten
In een zeef de rozijnen goed wassen. Het water aan de kook brengen en het kokende water met de rozijnen in een schaaltje doen. De rum opschenken en de rozijnen afgedekt enkele uren laten staan.

Bereiding
± 15 minuten
De pruimen wassen en ontpitten. Het vruchtvlees heel klein snijden of grof pureren. In een pan de pruimen goed met de rozijnen, het weekvocht en de geleisuiker speciaal mengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en vervolgens in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Licht verwarmd is deze jam heel lekker over ijs.

Top