Pruimenconfiture

benodigdheden
bereiding
De pruimen wassen en de pitten eruit halen, de stelen verwijderen, het vruchtvlees in repen snijden en 1/3 deel pureren. Geleisuiker en pruimen goed vermengen en het vanillestokje toevoegen. 24 uur afgedekt in de koelkast laten staan. De volgende het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen, het vanillestokje verwijderen, de angostura-bitter toevoegen en 10 minuten laten staan. De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerkingen
In plaats van Angostura kunt u 2 eetlepels rum of madeira nemen.

Top