Pruimenchutney gezoet met Fructose

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 30 minuten

De uien pellen en in stukjes snijden. De pruimen pureren en met de uien in een pan doen. De teentjes knoflook erboven uitpersen. De azijn, het piment, het zout en de peper erdoor roeren. Aan de kook brengen en circa 10 minuten zachtjes koken. Intussen in een kom de fructose en geleipoeder door elkaar roeren. Al roerend aan het pruimenmengsel toevoegen. Opnieuw aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Opmerkingen
In plaats van fructose kan ook sorbitol gebruikt worden.
Het maken van een suikervrije chutney is, zoals dit recept bewijst, niet moeilijk. Met geleipoeder zijn verscheidene combinaties te bedenken.

Top