Pomelo-sinaasappelconfiture

benodigdheden
bereiding
Het pomelo- en sinaasappelvruchtvlees in niet te kleine stukjes snijden, 1/3 pureren en samen in een pan doen. De geleisuiker erdoor scheppen en circa 24 uur afgedekt in de koelkast laten staan. De volgende dag het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen en 10 minuten laten staan. De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen. ..

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerkingen
Voeg voor een pittige confiture de rasp van twee goed schoongeboende sinaasappelschillen toe.

Top