Poffertjestaart met ijs en stroop

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 15 minuten

Zet een groot bord in de koelkast. De slagroom met kristalsuiker opkloppen totdat deze stijf is. Doe de slagroom in een spuitzak en bewaar deze in de koelkast. Zet een klein steelpannetje met een klein laagje water erin op het vuur. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een metalen bakje dat in het pannetje past. Laat de chocolade langzaam smelten. Haal het bord uit de koelkast en schep er zes mooie grote bollen ijs op. Zorg ervoor dat de bollen ijs in een piramidevorm worden geplaatst. Warm de poffertjes op in de magnetron. Zet de poffertjes tegen het ijs aan zodat er een mooie taartvorm onstaat. Spuit een paar rozetjes slagroom op de taart. Giet eerst de gesmolten chocolade en daarna de schenkstroop over de taart heen. Strooi als laatste de kaneelsuiker erover.

Opmerking
De poffertjestaart smelt snel dus laat hem niet te lang staan.

Variaties
Er kunnen ook andere ingrediënten aan de taart worden toegevoegd zoals vlokken, hagelslag of jam. Je kunt kant en klare poffertjes gebruiken maar met eigengemaakte poffertjes smaakt de taart het lekkerst.

Top