Pittige ananas-mangojam

benodigdheden
  • 300 gram schoongemaakte ananas
  • 200 gram schoongemaakte mango
  • 1 cm geschilde en geraspte gember
  • 1 schoongemaakte rode peper in reepjes
  • sap van 1 limoen
  • 500 gram Van Gilse Geleisuiker
bereiding
Bereidingstijd
±45 minuten

De ananas pureren. Het mangovruchtvlees in heel kleine stukjes snijden. In een pan de ananas goed vermengen met de mango, gember, rode peper, het limoensap en de geleisuiker. Het mengsel al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift ±½ jaar
Na openen koel bewaren.

Top