Perzikenchutney

benodigdheden
  • 500 g schoongemaakte perziken
  • 2 uien
  • 100 g rozijnen
  • 300 g Van Gilse Donkere Basterdsuiker
  • 3 dl rode wijnazijn
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • naar smaak zout
  • naar smaak peper
bereiding
Bereidingstijd
± 60 minuten

De perziken in stukjes snijden. De uien pellen en fijnsnipperen. In een pan de perziken, ui, rozijnen, donkere basterdsuiker, azijn en kruiden door elkaar scheppen. Aan de kook brengen en circa 45 minuten zachtjes tot een dikke moes koken. Af en toe roeren. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Opmerking
De perziken in deze chutney kunnen eventueel door nectarines of pruimen worden vervangen.

Top