fbpx

Perzik-mangojam met kiwi

benodigdheden
  • Dit recept is van de heer B. Kruisdijk te Assendelft (deelname Sneukelarrangement Zomer 2008)
  • 600 g perziken
  • 300 g kiwi’s
  • 150 g mango’s
  • sap van ½ citroen
  • 500 g Van Gilse Geleisuiker Speciaal
bereiding
Perziken 20 seconden in kokend water dompelen en afspoelen in koud water. Velletjes verwijderen en perziken in stukjes snijden. Kiwi’s schillen, in dunne schijfjes snijden en deze schijfjes in vier stukjes snijden. Mango schillen en in kleine stukjes snijden. Citroen uitpersen en het sap zeven. Alles in een grote pan doen. Meng de geleisuiker erbij. Het mengsel aan de kook brengen en al roerend 4 minuten goed laten koken. De hete jam in schoongemaakte potten gieten.


Top