Perenjam met rozijnen

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd:
± 25 minuten

De peren schillen en schoonmaken. In een pan de rozijnen met de rum aan de kook brengen. Het vuur uitdraaien en de rozijnen circa 10 minuten laten staan. Intussen de peren pureren. De perenpuree en geleisuiker speciaal door de rozijnen roeren. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten. De jampotten af en toe omdraaien zodat de rozijnen goed verdeeld blijven in de jam.

Bewaarvoorschrift
½ jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Voor appeljam met rozijnen de peren eenvoudig door zoete appelen vervangen.

Top