Perenjam met gekonfijte vruchtjes

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 45 minuten

De peren schillen en schoonmaken. De helft van de peren in heel kleine stukjes snijden en de rest pureren. De gekonfijte kersen in stukjes snijden. De rozijnen wassen en de gekonfijte sinaasappelschil eventueel in iets kleinere stukjes snijden. In een pan de vruchten goed vermengen met de geleisuiker speciaal en rozijnen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 3 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De jam eventueel met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Deze jam ziet er heel vrolijk uit en is ook heel geschikt als taartvulling.

Top