fbpx

Perenhangop

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw L. Hoogerdijk te Meerssen (deelname Sneukelarrangement Zomer 2008)
  • 1 pak vanille yoghurt
  • 4 kleine peren
  • 125 g aardbeien
  • 125 g Van Gilse Geleisuiker
bereiding
Plaats de yoghurt in een vergiet met op de bodem een schone theedoek en laat de yoghurt ongeveer 24 uur uitlekken.Maak de aardbeien goed schoon en prak ze met een vork helemaal fijn. Doe de aardbeienmoes in een pan en voeg de geleisuiker toe. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed laten koken. Doe het mengsel in een kommetje en laat het afkoelen. Schil de peren en haal met een appelboor voorzichtig het midden uit de peer zonder de onderkant van de peer te beschadigen. Neem een boterham- of diepvrieszakje en schep daar de afgekoelde aardbeienmoes in. Maak een knoopje in de bovenkant van het zakje. Knip aan de onderkant een hoekje uit het zakje en schenk voorzichtig de aardbeienmoes in de peren. Neem vier schaaltjes en schep hier wat van de hangop in en en leg daarbovenop de gevulde peertjes. De overgebleven jam rondom de peertjes op de hangop spuiten.


Top