Perencrumble

benodigdheden
bereiding
De peren schillen, ontdoen van klokhuis en in stukjes snijden. De gemberstukjes fijnsnijden. Zeef de bloem in een kom en voeg er basterdsuiker, zout en gemberpoeder aan toe. Voeg de stukjes boter toe en verkruimel deze met de handen door het bloemmengsel tot het op broodkruim lijkt. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng het water met de suiker aan de kook en kook hierin de stukjes peer enkele minuten. Voeg gemberstukjes, limoensap en - rasp toe en meng alles goed. Schep dit mengsel in 4 kleine ovenschaaltjes of 1 grote ovenschaal. Strooi de kruimellaag in de schaal. Maak de laag in het midden wat dikker en laat aan de kant een kleine ruimte vrij, zodat het mengsel daar kan karameliseren. Bak de crumble in 25 à 30 minuten tot de peren gaar zijn en de kruimellaag goudgeel is.

Serveer met een schep crème fraîche, geraspte limoenschil en kaneelsuiker.


Top