Perenconfiture

benodigdheden
bereiding
De peren schillen, in vieren snijden, van hun klokhuis ontdoen en 1/3 pureren. Vermengen met de geleisuiker en kruiden en gedurende 24 uur afgedekt in de koelkast laten staan. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De kruidnagels en het kaneelpijpje verwijderen. De warmtebron onder de pan uitdoen en 10 minuten laten staan. De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerkingen
Variatie: een afgestreken eetlepel gemberpoeder geeft de perenconfiture een lekkere pittige smaak.

Top