Perencompote

benodigdheden
  • 1 kg peren
  • 2 dl water
  • 2 dl rode wijn
  • 200 g Van Gilse Geleisuiker
  • 1 vanillestokje
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 kaneelpijpje
  • 3 hele kruidnagels
bereiding
Peren schillen, halveren en het klokhuis verwijderen. Water met wijn en geleisuiker aan de kook brengen. Peren, opengesneden vanillestokje, citroensap, citroenrasp en de kruiden toevoegen, aan de kook brengen en de peren koken tot ze zacht zijn. Vanillestokje, kaneelpijpje en kruidnagels verwijderen. De compote goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de compote verdelen.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Top