Perenchutney

benodigdheden
  • 1 kg peren
  • 2 uien
  • 150 g rozijnen
  • 100 g gemberbolletjes
  • 4 dl azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel gemalen piment
  • 600 g Van Gilse Geleisuiker
bereiding
De peren schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. De uien pellen en in kleine stukjes snijden. Gember fijnhakken. Peren met uien, rozijnen, gember, azijn, uitgeperste teentjes knoflook en de kruiden aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken. De geleisuiker toevoegen, opnieuw aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Top