Peren-lijsterbesconfiture

benodigdheden
bereiding
De peren schillen, in vieren snijden en van hun klokhuis ontdoen. De bessen goed wassen en uit laten lekken. De bessen, peren, citroensap, citroenschil en kruiden goed vermengen met de geleisuiker en gedurende 24 uur in de koelkast laten staan. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen en 10 minuten laten staan. De kruidnagels en het kaneelpijpje verwijderen. De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Top