Peren-cranberryjam

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 35 minuten

De peren schoonmaken. Driekwart deel van de peren pureren en in een grote pan met de geleisuiker vermengen. De rest van de peren in kleine stukjes snijden. De bessen schoonmaken en samen met de stukjes peer en de kruiden goed door de moes mengen. Het mensel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Het kaneelpijpje en de kruidnagels verwijderen. Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Jus van een tartaartje wordt heel bijzonder als er één of twee eetlepels van deze jam door geroerd worden.

Top