Peer-speculaastaart (ingezonden recept)

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw L. Voskuil te Houten (deelname bioscoopbonnenactie winter 2009/2010)
  • 4 peren
  • 150 g boter
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g Van Gilse Basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 dl melk
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
bereiding
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in vieren. Vet een taartvorm in. Verwarm de oven voor op 160┬║C.Smelt 50 gram boter met de helft van de suiker en giet dit in de taartvorm. Leg de peren op de kop in het suikermengsel. Meng in een kom de rest van de ingredi├źnten goed door. Giet het beslag op de peren en bak de taart in 60 minuten gaar.

Dit is een ingezonden recept. Suiker Unie neemt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van dit recept.

Top