fbpx

Pecannotentaart

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 75 minuten

De oven voorverwarmen op 200°C. Boven een kom de bloem met het mespuntje zout zeven. De gekoelde boter toevoegen en met 2 messen in kleine stukjes snijden. Eén losgeklopt ei (circa 2 eetlepels) toevoegen en alles snel tot een deegbal kneden. Een boterkoekvorm invetten. Het deeg uitrollen tot een lap die iets groter is dan de vorm en deze hiermee bekleden. De vorm tot verder gebruik in de koelkast zetten.
De vulling bereiden door in een kom twee eieren te kloppen en schenkstroop, vanillesuiker, zout en gesmolten boter erdoor te kloppen. De vorm weer uit de koelkast nemen en de pecannoten erop rangschikken. De vulling erover schenken en de taart in het midden van de oven zetten. De taart eerst 15 minuten op 200°C bakken. Daarna de temperatuur verlagen tot 180°C en de taart nog 30 minuten bakken. De taart op een rooster laten afkoelen en daarna uit de vorm nemen.

Opmerking
In geval van heteluchtoven, de temperatuur met 10 à 20°C verlagen.

Deze taart is onder de naam "Pecan pie" in Amerika zeer geliefd.

Top