Paprikazoetzuur

benodigdheden
  • 2 grote rode paprika’s
  • 2 grote groene paprika’s
  • 2 grote gele paprika’s
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje van 3 cm verse gemberwortel
  • 1½ eetlepel zwarte peperkorrels
  • 4 dl witte wijnazijn
  • 75 g Van Gilse Geleisuiker
  • 1 theelepel zout
bereiding
Bereidingstijd
± 30 minuten

De paprika’s schoonmaken en in stukjes snijden. In een pan ruim water aan de kook brengen. Een deel van de paprikastukjes in een zeef doen en circa 1 minuut in het kokende water blancheren. De rest van de paprika op dezelfde manier blancheren. De ui pellen en snipperen. Het teentje knoflook pellen en met de platte kant van een mes kneuzen. Het stukje gember schillen en kneuzen. De knoflook, gember en peperkorrels in een doekje tot een builtje binden. In een pan de azijn met het builtje en de geleisuiker al roerend aan de kook brengen. De stukjes paprika en ui toevoegen en circa 1 minuut meekoken. Met een schuimspaan de stukjes paprika en ui in schoongemaakte potten scheppen. Het builtje uit de stroop verwijderen en de stroop over de paprika in de potten schenken. De paprikastukjes moeten nu 1½ - 2 cm onder de stroop staan. De potten direct afsluiten.

Bewaarvoorschrift
Koelkast.

Opmerking
Dit zoetzuur kan ook van één soort paprika’s gemaakt worden. Meer kleuren staan echter vrolijker.

Top