Papajazoetzuur

benodigdheden
  • 600 g schoongemaakt papajavruchtvlees
  • 125 ml appelsap
  • 250 g Van Gilse Geleisuiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 125 ml inmaakazijn
bereiding
Bereidingstijd
± 20 minuten

Het papajavruchtvlees in stukjes snijden. In een pan de azijn, appelsap, geleisuiker, gember- en kruidnagelpoeder door elkaar roeren. Het papajavruchtvlees erdoor scheppen. Aan de kook brengen en circa 4 minuten koken tot de papaja glazig is. Met een schuimspaan de papaja in schoongemaakte potten scheppen. Het vocht nog circa 1 minuut inkoken en over de papaja schenken. De papajavruchten moeten nu 1½ - 2 cm onder de stroop staan. De potten direct afsluiten.

Bewaarvoorschrift
Koelkast.

Opmerking
De papaja is een exotische vrucht waarvan het vruchtvlees enigszins aan meloen doet denken.

Top