bereiding
Bereidingstijd 45 minuten (excl. jam en vlaaivulling)
Doe de melk in een beslagkom
Mix hier de eieren rustig door
De bloem (evt. kaneelsuiker), vanillesuiker en het snufje zout door elkaar roeren
Voeg het bloemmengsel mixend toe aan de melk
Blijf mixen tot het een glad en klontvrij beslag is
Laat het beslag 30 minuten rusten
Bak de pannenkoeken op halfhoog vuur aan beide zijden goudbruin
Bereiding taart
Leg 1 pannenkoek op een bord en besmeer deze met chocostroop
Leg er 1 pannenkoek bovenop en besmeer deze met de zelfgemaakt kersenjam
Herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn en eindig met een pannenkoek
Verwarm de zelfgemaakt vlaaivulling en schep deze op de pannenkoekentaart
Bereiding Kersenjam
Ingrediƫnten
1 kg ontpitte kersen
1 kg Van Gilse Geleisuiker
Bereiding
Verwijder de pitten en het steeltje en pureer de kersen
Strooi de Geleisuiker over de gepureerde kersen en roer de geleisuiker hier goed doorheen
Voor extra smaak 10 kersenpitten kneuzen en in een schoon thee-ei stoppen
Het mengsel met thee-ei langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken
De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt
Het thee-ei uit de jam verwijderen
De jam eventueel afschuimen en in potten schenken
De potten vullen tot de rand en direct afsluiten en 5 minuten op hun kop zetten
Variatietip: Ook met andere vruchten is deze pannenkoekentaart heerlijk! Maak je favoriete combinatie van fruit met Schenkstroop Chocolade.