fbpx

Pannenkoekentaart met Schenkstroop Chocolade & Fruit

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd 45 minuten (excl. jam en vlaaivulling)
  • Doe de melk in een beslagkom
  • Mix hier de eieren rustig door
  • De bloem (evt. kaneelsuiker), vanillesuiker en het snufje zout door elkaar roeren
  • Voeg het bloemmengsel mixend toe aan de melk
  • Blijf mixen tot het een glad en klontvrij beslag is
  • Laat het beslag 30 minuten rusten
  • Bak de pannenkoeken op halfhoog vuur aan beide zijden goudbruin

    Bereiding taart

  • Leg 1 pannenkoek op een bord en besmeer deze met chocostroop
  • Leg er 1 pannenkoek bovenop en besmeer deze met de zelfgemaakt kersenjam
  • Herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn en eindig met een pannenkoek
  • Verwarm de zelfgemaakt vlaaivulling en schep deze op de pannenkoekentaart

    Bereiding Kersenjam

    Ingrediƫnten
  • 1 kg ontpitte kersen
  • 1 kg Van Gilse Geleisuiker

    Bereiding
  • Verwijder de pitten en het steeltje en pureer de kersen
  • Strooi de Geleisuiker over de gepureerde kersen en roer de geleisuiker hier goed doorheen
  • Voor extra smaak 10 kersenpitten kneuzen en in een schoon thee-ei stoppen
  • Het mengsel met thee-ei langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken
  • De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt
  • Het thee-ei uit de jam verwijderen
  • De jam eventueel afschuimen en in potten schenken
  • De potten vullen tot de rand en direct afsluiten en 5 minuten op hun kop zetten

    Variatietip: Ook met andere vruchten is deze pannenkoekentaart heerlijk! Maak je favoriete combinatie van fruit met Schenkstroop Chocolade.

  • Top