Pannenkoeken

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
Voorbereiding: 5 min. Rusttijd: 30 min.

Bereiding
Doe de melk in een beslagkom. Mix hier rustig de eieren door. De bloem, kaneelsuiker, een zakje vanillesuiker en een mespuntje zout door elkaar roeren met een lepel. Voeg het bloemmengsel mixend toe aan het melkmengsel. Blijf mixen tot het een glad en klontvrij beslag is. Laat het beslag 30 minuten rusten. Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep met een soeplepel het beslag in de pan. Laat het beslag uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken op een halfhoog vuur aan beide zijden goudbruin.

Je kunt naar eigen smaak de pannenkoeken bestrooien met Van Gilse Poedersuiker of serveren met Van Gilse Originele Suikerstroop, Schenkstroop, Basterdsuiker, Kristalsuiker, Rietsuiker of Kaneelsuiker.

Variatietip
Lekker voor de kinderen: pannenkoeken met Van Gilse Bungelstroop.

Top