fbpx

Panna cotta met warm rood zomerfruit

benodigdheden
bereiding
Breng kristalsuiker, vanillestokje en citroenschil met 6 dl van de slagroom aan de kook en laat dit roommengsel zachtjes koken tot er 2/3 deel over is. Haal het vanillestokje uit de room en schraap met een scherp mes het merg eruit. Voeg dit weer toe aan de room. Week de gelatine circa 5 minuten in ruim koud water. Knijp de gelatine goed uit. Haal de pan met room van het vuur en meng er de gelatine door. Laat het roommengsel iets afkoelen. Klop de rest van de slagroom stijf en spatel deze door het roommengsel. Verdeel het mengsel over 6 vormpjes en laat het minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Was het fruit en laat het goed uitlekken. Smelt de boter in een koekenpan en voeg kristal- en kaneelsuiker toe. Voeg de basalicoazijn toe en maak een homogeen sausje. Laat het fruit hierin 10 minuten inkoken. Serveer de panna cotta op een bord, of mooi glas, bestrooi deze met poedersuiker en serveer het warme fruit ernaast of eroverheen.

Panna cotta is een Italiaans nagerecht wat letterlijk "gekookte room" betekent.

Dit is een ingezonden recept. Suiker Unie neemt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van dit recept.

Top