Panna cotta met gember

benodigdheden
bereiding
Druk de gemberbolletjes door een schone knoflookpers. Zo krijgt u gemakkelijk hele fijne gemberstukjes zonder kleverige handen. Breng 500 ml slagroom aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer er de basterd- en kaneelsuiker door en blijf roeren tot deze zijn opgelost. Week tijdens het koken de gelatine in koud water. Neem zodra alle suiker goed is opgelost de pan van het vuur en los de gelatineblaadjes op in de hete room. Giet dit over in een ruime kom. Klop de rest van de slagroom stijf. Meng de melk, siroop, cognac, gemberstukjes en citroenschil door de zoete gekookte room zodra deze lobbig begint te worden. Spatel er daarna de geklopte slagroom door. Spoel 4 plastic koffiebekers om met koud water en droog ze niet af. Verdeel de gemberroom over de bekers en zet de circa 3 uur in de koelkast. Knijp licht in de bekertjes om de inhoud los te maken en keer ze om op 4 bordjes. Bestuif de panna cotta heel licht met poedersuiker en serveer ze.

Panna cotta is een Italiaans nagerecht wat letterlijk "gekookte room" betekent.


Top