Paastaart

benodigdheden
  • 65 gram Van Gilse Fijne kristalsuiker
  • Banketbakkersroom
  • 350 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 35 gram bloem
  • 3 eidooiers
  • 1 pak Bastogne koeken
  • 150 gram roomboter
  • 350 ml slagroom( evt 500 ml)
  • 1 zakje klopfix
  • 4 paaseitjes of stukje chocolade om te raspen
bereiding
  • Meng de eidooiers met de bloem tot een glad mengsel.
  • Breng de melk aan de kook en schenk hiervan steeds een beetje bij het eimengsel.
  • Voeg de suiker en vanillesuiker toe aan het eimengsel en roer goed door tot de suiker is opgelost en er een stevige room ontstaat.
  • Giet de pudding in een schaal en dek het af met huishoudfolie en zet de schaal in de koelkast.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier.
  • Verkruimel het pak Bastognekoeken.
  • Smelt de boter in een pan en roer de verkruimelde koek door de boter.
  • Giet dit mengsel in de bakvorm en druk dit met de bolle kant van een lepel op de bodem en zet de vorm daarna in de koelkast.
  • Klop 350 ml slagroom met 1 eetlepel klopfix goed stijf en roer de slagroom door de afgekoelde room en giet dit op de taartbodem.
  • Evt kunt u nog 150 ml extra slagroom kloppen met 1 eetlepel suiker en klopfix voor op de bovenlaag van de taart.
  • Decoreer de bovenkant van de taart met de geraspte paaseitjes of chocolade.
  • Bestrooi eventueel de bovenkant nog met gekleurde crisps.
  • Zet de paastaart in de koelkast om goed op te stijven.

  • Top