Oranjekoek 2

benodigdheden
bereiding
De sinaasappels goed schoon boenen. Snijd het oranje deel van de schil heel fijn. Pers één sinaasappel uit. Laat in een pannetje de schil met 1 eetlepel water en 30 gram kristalsuiker ongeveer 5 minuten koken. Meng in een kom bakmeel, boter, basterdsuiker, zout en 4 eetlepels water. Kneed dit tot een soepel deeg.Kneed door het deeg de sinaasappelschil en de gestampte muisjes. Verwarm de oven voor op 175°C. Rol tweederde van het deeg uit en druk dit in een ingevette springvorm van 24 cm doorsnede. Kneed het ei met de resterende kristalsuiker door de amandelspijs. Bestuif het werkblad met poedersuiker en rol de amandelspijs tot een cirkel ter grootte van de springvorm. Leg de spijs op het deeg. Rol de rest van het deeg tot dezelfde grootte en leg dit op de spijs. De randen goed aandrukken. Oranjekoek in de oven in ongeveer 30 minuten gaar bakken. Koek helemaal laten afkoelen. Bestrijk de afgekoelde koek met een glazuurlaagje. Roer in een kommetje poedersuiker met ± 1 eetlepel sinaasappelsap tot een gladde massa en verdeel dit met een lepel over de koek.


Top