Oranjekoek 1

benodigdheden
bereiding
De oven voorverwarmen op 200°C. Doe het bakmeel, de basterdsuiker, de boter, het ei, het water en het zout in een kom en kneed alles met koele hand tot een soepel deeg. Voeg dan de nootmuskaat, het anijszaad, de geraspte sinaasappelschil en de fijn gesneden oranjesnippers bij het deeg en kneed alles nog een keer goed door. Beboter een bakplaat en rol daar het deeg op uit tot een ronde lap van 1 cm dikte. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koek in 30 minuten gaar. Maak intussen het glazuur. Zeef de poedersuiker boven een kom en voeg druppelsgewijs goed roerend zoveel vocht toe dat het glazuur glimt en dik vloeibaar is. Laat de gebakken koek op de bakplaat afkoelen en bestrijk de oranjekoek met het glazuur. Laat het glazuur 1 uur drogen. (De oranjekoek kan eventueel ook gevuld worden met amandelspijs)

Top