Omgekeerde pruimentaart uit de magnetron (ingezonden recept)

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw H. Kramers te Enschede (deelname Betuwe-arrangement Zomer 2007)
  • 20 g boter
  • 3 eetlepels Van Gilse Lichte Basterdsuiker
  • 150 g ontpitte pruimen
  • 70 g bloem
  • 30 g volkorenmeel
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel kruidnagelpoeder
  • mespunt zout
  • 1 ei
  • 50 g water
  • 80 g Van Gilse De Originele Schenkstroop
  • 1 zakje vanillesuikerzuiveringszout is verkrijgbaar bij drogist en apotheek
bereiding
Doe de boter in een siliconen tulbandvorm. Zet die 45 seconden in de magnetron. Verdeel de boter in de vorm en bestrooi deze met basterdsuiker. Verdeel de pruimen in twee of vier stukken en schik deze dan over de basterdsuiker in de vorm. Klop in een kom het ei los en meng schenkstroop, vanillesuiker en water er door heen. Meng in een andere grote kom de bloem met de andere ingrediënten. Roer het eimengsel hier door heen tot een glad beslag. Giet dit beslag over de pruimen in de vorm en zet deze 9 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Haal de taart uit de mangnetron en laat hem 5 minuten staan. Leg een schaal omgekeerd op de vorm en keer ze samen om. Laat dit nog 5 minuten staan en haal dan de vorm eraf.

Dankzij de schenkstroop wordt de taart mooi bruin, al is hij niet in de oven gebakken. Het recept is ook lekker met peren, rabarber of kersen.

Dit is een ingezonden recept. Suiker Unie neemt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van dit recept.

Top