Noten-vruchtenkoek

benodigdheden
  • 115 g blanke amandelen
  • 115 g hazelnoten
  • 115 g paranoten
  • 225 g gekonfijte kersen
  • 115 g gekonfijt fruit
  • 55 g bloem
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 115 g Van Gilse Fijne Kristalsuiker
  • 115 g honing
  • 55 g pure chocolade
bereiding
Oven voorverwarmen op 180ºC. Bekleed een springvorm van ± 23 cm met bakpapier.Leg de amandelen, hazelnoten en paranoten op een bakplaat en rooster ze 8 tot 10 minuten in de oven. Doe ze in een kom en laat ze afkoelen. Was en droog de kersen en het gekonfijte fruit en doe ze bij de noten. Zeef de bloem en de nootmuskaat over de noten en vruchten en meng deze grondig. Verwarm de honing en de suiker samen op laag vuur tot de suiker is opgelost. Voeg het honingmengsel bij het fruit en roer het goed door. Doe het mengsel in de vorm en strijk het glad. Bak de koek in 25 tot 30 minuten gaar en laat het in de vorm afkoelen. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt ze in een kom die op een pan zacht kokend water is gezet. Smeer de chocolade gelijkmatig uit over de notenkoek. Snijd de koek als hij koud is in punten.


Top