Nectarinesorbetijs

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd ± 10 minuten

In een pan de wijn, het citroensap en de geleisuiker door elkaar roeren. Aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Intussen de nectarines pureren. De suikerstroop door de nectarinepuree roeren. De massa overdoen in een metalen bakvorm en in 2 uur laten bevriezen in de diepvries (-18°C). Elk halfuur met een vork het ijs van de wanden halen en goed doorroeren, zodat er geen grove ijskristallen ontstaan. Tot gebruik het ijs afgedekt in diepvries bewaren.

Bewaarvoorschrift
Vriezer (-18°C)

Opmerking
Serveer dit ijs in een hoge coupe met eventueel een scheutje zoete witte wijn.

Top