Muffins

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw D. van Duijnhoven te Rijkevoort (deelname Taart en trend-arrangement najaar 2008)
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g Van Gilse Donkere Basterdsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 2 dl halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels vloeibare boter (becel)
  • 6 papieren muffinvormpjes
bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng bakmeel, bakpoeder, basterdsuiker en speculaaskruiden in een kom. Giet de melk in een maatbeker en voeg ei en boter toe. Klop dit goed door. Giet het melkmengsel bij het bakmeel in de kom en roer losjes met een vork tot een klonterig geheel (geen glad beslag maken, dan worden de muffins niet zo luchtig). Verdeel het beslag met een lepel over de muffinvormpjes. Bak de muffins in circa 25 minuten.


Top