Mispeljam

benodigdheden
bereiding
De mispels wassen en in een pan met het water aan de kook brengen. De mispels circa 20 minuten zachtjes laten koken. Een zeef op een andere pan leggen en de mispels hierdoor zeven.

Het citroensap en de geleisuiker goed door de mispelmoes mengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Fruit dat zelden bij de groenteman te koop is, maar in de tuin of in het wild groeit. Mispels zijn lekker om jams mee te bereiden.

Top