Mini cheesecakes

benodigdheden
bereiding
Verwarm de oven voor op 175ºC. Zet 24 papieren cakevormpjes in elkaar zodat er 12 dubbele vormpjes zijn. Breek de koekjes en de chocolade in stukjes. Meng in de keukenmachine de gebroken koekjes met de rietsuiker en boter tot een fijne kruimelmassa. Druk deze koekjes massa stevig uit over de bodem van de 12 vormpjes. Verwarm de wijn en laat er de in stukjes gebroken chocolade in smelten. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met de helft van de suiker en klop het eigeel schuimig met de andere helft van de suiker. Zeef de custard boven de eiwitten en klop dit erdoor. Laat de roomkaas smelten in de chocoladewijn en klop dit door het eigeel. Spatel er de eiwitten door en daarna ook de pitjes van de granaatappel. Zet de vormpjes op een bakplaat. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Bak de cakejes in het midden van de oven in 30 minuten gaar.


Top