Mincemeat

benodigdheden
  • 1½ citroen
  • 250 g appels
  • 75 g blanke amandelen
  • 125 g frituurvet
  • 75 g geconfijte sinaasappelschil
  • 125 g gedroogde abrikozen
  • 125 g rozijnen
  • 125 g krenten
  • 125 g Van Gilse Donkere Basterdsuiker
  • 1½ theelepel koekkruiden
  • 1½ theelepel gemberpoeder
  • 1½ theelepel kaneelpoeder
  • snufje gemalen nootmuskaat
bereiding
De citroen goed onder warm stromend water wassen en de gele schil raspen. De citroen uitpersen. De appels schillen en schoonmaken. De appels grof raspen. De amandelen en het vet fijn hakken. De geconfijte sinaasappelschil en abrikozen in stukjes snijden. In een kom alle ingrediënten goed vermengen. Afdekken en circa 2 dagen laten staan. Nogmaals goed doorroeren en in de schoongemaakte potten scheppen. De potten direct sluiten. De potten circa 3 maanden laten staan, zodat de smaken goed kunnen doortrekken.

Opmerking
Mincemeat is een zoet mengsel van appels en noten, dat in Engeland als vulling voor een "pie" gebruikt wordt. In appeltaart is een laagje Mincemeat onder de appelen heerlijk.

Top