Maxi-scone met “mascapoon”

benodigdheden
bereiding
Voorbereiding 1 uur voor aanvang
Leg de roomboter in de diepvries.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een springvorm van 20 cm doorsnede met bakpapier. Rasp de roomboter met een grove rasp in sliertjes. Kneed een deeg van basterdsuiker, boter, zout, bakmeel, karnemelk en sinaasappelschil. Druk het deeg uit in de springvorm. Bestrooi het deeg met de kaneelsuiker. Bak de scone in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Laat de scone in de vorm afkoelen.Haal de scone uit de vorm en leg deze op een snijplank of taartschaal. Klop de mascarpone los met de poedersuiker en schep dit in pieken op de scone. Laat circa 2 cm langs de buitenrand vrij, zodat de kaneelsuikerlaag zichtbaar blijft. Dep de halve peertjes droog met keukenpapier en schik ze op de scone. Halveer de granaatappel, schud de pitjes eruit en strooi deze over de peertjes. Snijd de scone in 6 of 8 punten.

<

Top