Marokkaans amandelgebak

benodigdheden
  • 250 gram filodeeg (12 velletjes)
  • 250 gram amandelen
  • 150 gram dadels
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 75 gram Van Gilse Kristalsuiker
  • 125 gram boter
  • 2 gram kaneel
  • Eidooier van 1 ei
bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Pureer de amandelen en de dadels met de suiker, citroenrasp en citroensap, kaneel en 75 gram boter. Smelt de rest van de boter in een pan. Leg 4 vellen filodeeg aan elkaar tot een rechthoek en bestrijk deze met gesmolten boter. Leg een volgende laag filodeeg erop, bestrijk weer met boter. Leg nog een derde laag vellen erop. Rol de amandel-dadelpuree tot een "worst" met dezelfde lengte als het deeg. Leg de rol op het deeg en rol het geheel op. Leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk deze met eidooier. Bak het Marokkaanse amandelgebak 20 minuten bij 200 °C. Snijd na afkoeling in kleine stukken.

Top