benodigdheden
- 400 g schoongemaakte mango
- 300 g schoongemaakte rabarber
- 1 klein potje zure zilveruitjes
- 150 ml witte wijnazijn
- mespunt gemalen foelie
- mespunt kerriepoeder
- 100 g gedroogde abrikozen zonder pit
- naar smaak peper
- naar smaak zout
- 200 g Van Gilse Geleisuiker
bereiding
Bereidingstijd
± 70 minuten
De mango in kleine stukjes snijden. De abrikozen wassen en met een schaar in kleine stukjes knippen. De rabarber in stukjes van 1 centimeter snijden. De zilveruitjes laten uitlekken. In een pan de mango goed vermengen met de abrikozen, rabarber, zilveruitjes, azijn, foelie en kerriepoeder. Het mengsel aan de kook brengen en circa 30 minuten zachtjes laten koken. De geleisuiker met naar smaak peper en zout erdoor roeren. Opnieuw aan de kook brengen en 6 minuten goed borrelend laten koken. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.
Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.
Opmerking
De foelie en kerriepoeder kunnen ook door koek- of speculaaskruiden worden vervangen.