Mandarijnengelei met limoen

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 30 minuten

De limoenen goed wassen en in heel dunne plakjes snijden. De pitjes verwijderen. In een pan het mandarijnensap en de geleisuiker door elkaar roeren. De limoenplakjes erdoor scheppen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de gelei met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen,direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten. De potjes regelmatig omdraaien zolang de gelei nog heet is, zodat de limoenschijfjes goed door de gelei verdeeld zijn.

Bewaarvoorschrift
1 jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Heel lekker is vers geperst mandarijnensap. Zeef voor een mooi heldere gelei het sap eerst door een doek of heel fijne zeef.

Top