Loganberryjam

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 20 minuten

De loganberry’s schoonmaken. De citroen onder warm stromend water schoonboenen en de gele schil er heel dun afraspen. De citroen uitpersen. Citroensap, citroenrasp, loganberry’s en geleisuiker speciaal in een grote pan goed vermengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 3 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De jam eventueel met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Loganberry’s zijn vruchten die ontstaan zijn na een kruising van framboos en braam. In de winkel worden ze nauwelijks aangevoerd. Voor de tuin is het een dankbare vrucht met een hoge opbrengst.

Top