fbpx

Limburgse pruimenjam

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw M. Knubben te Heerlen (deelname Sneukelarrangement Zomer 2008)
  • 1 kg verse rijpe pruimen
  • 1 sinaasappel
  • sap van ½ citroen
  • 1 steranijs
  • afgestreken theelepel kaneel
  • 1 kg Van Gilse Geleisuiker
bereiding
Was en ontpit de pruimen. Snijd de pruimen in kleine stukjes. Was de sinaasappel en snijd deze in schijven. Pruimen met geleisuiker in een grote pan doen. Voeg steranijs, kaneel, citroensap en sinaasappelschijven toe. Afdekken met folie en een nacht in de koelkast laten staan. Sinaasappelschijven iets uitknijpen en verwijderen. Het mengsel aan de kook brengen en al roerend 4 minuten goed laten koken. Verwijder de steranijs. De hete jam in schoongemaakte potten gieten.


Top